Trnava do jari s ôsmimi novými tvárami, ale aj čiernym Petrom

28.02.2013 Trnava

Trnava 28. februára (TASR) - S ôsmimi novými hráčmi odštartujú jarnú časť Corgoň ligy 2012/2013 futbalisti Spartaka Trnava. Zverencov Petra Zelenského však čaká náročná kampaň, pretože po jeseni majú spartakovci v rukách čierneho Petra.

Na štadióne Antona Malatinského nastal v zimnej prestávke svižný hráčsky pohyb oboma smermi. Do klubu prišli na prestup alebo hosťovanie Ivan Hodúr, Ivan Lietava, brankár Jakub Jakubov, Oliver Augustini, Martin Klabník, Srdjan Grabež, Ján Vlasko a vlastný odchovanec Filip Deket.

"Mám skúsenosti z bojov o titul, ale teraz je Trnava na opačnej strane tabuľky. Keď som prišiel prvý raz do šatne, tak som cítil určitú nervozitu, ale teraz sme na tom lepšie, pretože káder je konkurencieschopný. Našim cieľom je dobre odštartovať, získať nejaké body a hrať pekný futbal. Trnava patrí rozhodne v tabuľke vyššie," povedal tvorca hry Hodúr, ktorého doplnil Lietava: "Zrejme sa budem opakovať, ale Trnava nie je v tabuľke tam, kde patrí. Potrebujeme dobrý štart, aby sme sa potom netrápili. Z úvodných štyroch zápasov by sme chceli získať desať bodov, pretože trikrát hráme doma. Chceme sa dobre rozbehnúť už proti Nitre, ale nejaké body sa dajú uhrať aj v Banskej Bystrici."

Tréner Spartaka P. ZELENSKÝ: Odohrali sme najviac prípravných zápasov

Trnava odohrala v rámci zimnej prípravy štrnásť stretnutí vrátane štyroch na sústredení v Turecku. "Príprava, ktorú sme urobili túto zimu, bola v celku dobrá. Odohrali sme najviac zápasov zo všetkých ligových mužstiev. Je to preto, lebo sme mali na skúške viacero hráčov, z ktorých sme s viacerými podpísali zmluvy. V minulosti sme sa s tým ponáhľali a teraz sme mali čas na výber," povedal tréner Zelenský: "V Turecku už sme potom hrali na 70-80% v zostave, v ktorej vybehneme aj v prvých jarných kolách. Až samotná súťaž preverí, ako sme pripravení, ale ja som presvedčený o našich kvalitách."

FUTBAL: Manažér Spartaka J. VALOVIČ: Štadión by sa mal začať búrať v marci

Futbalovú Trnavu čaká náročná jar aj z iného dôvodu, a tou je prestavba štadióna Antona Malatinského. "Presný termín búracích prác ešte nevieme," reagoval generálny manažér Jozef Valovič: "Malo by sa začať v marci hneď po zápase s Nitrou. Ako prvá by mala ísť dolu severná tribúna, plus máme projekt aj za západnou tribúnou. Z východnej tribúny chceme potom presťahovať sekretariát a na západnej zasa vybudovať aj presscentrum, či kabíny a sprchy pre hráčov. Presťahovať by sme sa tam mali do konca apríla. Potom sa bude búrať aj východná tribúna ako posledná aj južná, ktorú chceme zachovať na jar kvôli sektoru hostí napríklad v zápase so Slovanom."

FUTBAL-CL: I. LIETAVA: Trnava je tam, kde nepatrí

Prišli: Jakub Jakubov (FK Slavoj Žatec), Martin Klabník (MFK Dubnica), Srdjan Grabež (MFK Dubnica - hosťovanie), Oliver Augustini (MFK Dubnica), Ivan Hodúr (Zaglebie Lubin), Ivan Lietava (Vorskla Poltava), Ján Vlasko (prestup zo Slovana Liberec), Filip Deket (juniorka Spartaka Trnava)

Odišli: Peter Čvirik (Vysočina Jihlava), Michal Gašparík (bez angažmánu), Ľuboš Hanzel (Jagiellonia Bialystokň, Jiří Koubský (FC Aarau), Vlastimil Stožický (hosťovanie z Baníka Ostrava), Mário Bicák, Karol Pavelka, Ján Petráš, Patrik Banovič, Matej Rehák (všetci juniorka Spartaka Trnava), Djibi Tidiane Ba (hosťovanie z MFK Dubnica), Christián Steinhübel (hosťovanie z MFK Dubnica)

Káder Spartaka Trnava pre jarnú časť CL 2012/2013:

Brankári: Martin Raška, Dobrivoj Rusov, Jakub Jakubov, Miroslav Filipko

Obrancovia: Martin Klabník, Michal Habánek, Srdjan Grabež, Marek Janečka, Patrik Čarnota, Filip Deket, Patrik Gross, Miroslav Karhan - kapitán

Stredopoliari: Oliver Augustini, Ján Vlasko, Radoslav Ciprys, Erik Sabo, Marek Kaščák, Ivan Hodúr

Útočníci: Martin Vyskočil, Martin Mikovič, Tomáš Mikinič, Ladislav Tomaček, Ivan Schranz, Ivan Lietava

Výsledky prípravných zápasov Spartaka Trnava:

PFK Piešťany (3:1), MFK Dubnica (1:1), SFM Senec (0:0), ŠKF Sereď (6:0), ŠTK 1914 Šamorín (3:0), Baník Ružiná (2:4), Dukla Praha (2:4), Slavia Praha (1:2), FK Rad Belehrad (0:0), Ruch Chorzów (2:2), Amkar Perm (0:2), Paksi SE (3:1), DAC 1904 Dunajská Streda (3:1), ŽP Podbrezová (2:0)
 

Vyberte región